Tottenham sťahuje svoje akcie z burzy

16.11.2011 Celý región

LONDÝN 16. novembra (WEBNOVINY) - Akcie anglického futbalového klubu Tottenham Hotspur v januári stiahnu z londýnskej burzy cenných papierov a organizácia sa stane súkromnou.

Vedenie účastníka elitnej Premier League si od toho sľubuje, že peniaze ušetrené z burzových nákladov investuje do zvýšenia kapacity štadióna.

"Spurs" súčasne s týmto úmyslom zverejnili správu o zisku 402-tisíc libier pred zdanením za uplynulý rok. Za pozitívnu bilanciu vďačia najmä postupu do štvrťfinále Ligy majstrov 2010/11.

"Zvyšovanie kapacity štadióna je kľúčovým faktorom v úspešnom napredovaní klubu, vyžaduje si však väčšie kapitálové náklady. Pôsobenie na burze obmedzuje našu schopnosť získať potrebné zdroje," vyhlásil prezident Tottenhamu Daniel Levy.

Obchodovanie s akciami Hotspurs sa 15. novembra uzavrelo na 46 penny. Naposledy budú k dispozícii pravdepodobne 13. januára 2012, o tri dni neskôr ich úplne vyradia zo zoznamu cenných papierov. Londýnski "kohúti" hrávajú svoje domáce zápasy na štadióne White Hart Lane, kam sa vojde 36 310 divákov. Klub sa neúspešne usiloval aj o právo užívať Olympijský štadión po skončení OH 2012 v Londýne.
 

Vyberte región